Nakon sudara: Pijani Estonac puškom ubio dvije osobe i teško ranio dvoje djece

Anadolija
Nakon sudara: Pijani Estonac puškom ubio dvije osobe i teško ranio dvoje djece

Muškarac, koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, otvorio je vatru dok je bježao s mjesta nesreće na jugozapadu Estonije, ostavivši dvije mrtve osobe i najmanje tri ranjene, uključujući dvoje djece, objavila je policija u nedjelju.

Ubica star 32 godine uhapšen je u nedjelju ujutro, nakon opsežne policijske akcije u blizini malog grada Lihula, blizu mjesta gdje se dogodila nesreća, navela je policija u izjavi. Tužioci kažu da će se suočiti s optužbama za ubistvo.

Prema podacima policije, sve je počelo na benzinskoj pumpi gdje se osumnjiči svojim vozilom učestvovao u sudaru sa još dva automobile, a nesreći je svjedočio motociklista.

Vinovnik nesreće je pobjegao, ali ga je pratio motociklista na kojeg je osumnjičeni pucao i ubio ga. Osumnjičeni je takođe otvorio vatru i prema automobilu u kojem se nalazio muškarac sa ženom i dvoje maloljetne djece uzrasta tri i pet godina.

Žena 50-ih godina umrla je od posljedica ranjavanja u vozilu hitne pomoći, dok su djeca teško povrijeđena. Sada su u stabilnom stanju u bolnici, saopštila je policija. Muškarac je lakše povrijeđen.

"Koliko znamo, povrijeđeni u automobilu nisu bili namjerno upucani. Oni su samo bili ljudi koji su bili na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme", izjavio je portparol policije Kaido Koplas, prenosi estonski list "Ohtuleht".

Osumnjičeni nije imao dosije u policiji i imao je dozvolu za četiri puške. Prema preliminarnim podacima, osumnjičeni je bio pod dejstvom alkohola, ali još nije poznat motiv napada. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije