Nakon izraelskog napada na Siriju: NLO pao i eksplodirao u Sjevernom Kipru

Radiosarajevo.ba
Nakon izraelskog napada na Siriju: NLO pao i eksplodirao u Sjevernom Kipru

Neidentificirani leteći objekt pao je i eksplodirao u Sjevernom Kipru, potvrdile su lokalne vlasti, izazvavši salvu glasina od toga da je riječ o protuvazdušnoj raketi do aviona koji je oboren tokom izraelskog napada na Siriju.

"Početni nalazi ukazuju da je predmet koji je uzrokovao eksploziju bio ili avion koji je prevozio eksploziv ili direktni eksploziv (raketa)", izjavio je ministar vanjskih poslova Sjevernog Kipra Kudret Ozersay.

Vlasti vjeruju da će im zapisi i znakovi na krhotinama omogućit da uskoro tačno shvate o čemu je riječ, piše RT.

I dok još uvijek proučavaju ostatke na mjestu događaja, do sada su samo potvrdili da NLO ne pripada njihovim oružanim snagama.

Incident se dogodio nedugo nakon što je aktivirana sirijska zračna obrana kako bi odbili zračni napad za koji je Damask okrivio Izrael.

Četiri su osobe poginule u napadu izraelskih vojnih avion na položaje sirijske vojske u Homsu i u predgrađu Damaska, objavili su sirijski državni mediji u ponedjeljak.

Sirijska televizija je objavila da su četiri civila, među kojima je i jedno dijete, poginuli u Sahnayi, južno od Damaska, u "cionističkom napadu".

Prema državnoj agenciji SANA-i, u napadu je ranjena 21 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije