Nakon četiri dana liječenja: Jair Bolsonaro napustio bolnicu

0
Hina
Nakon četiri dana liječenja: Jair Bolsonaro napustio bolnicu
Foto: EPA-EFE / Brazilski predsjednik izašao iz bolnice

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro je napustio u nedjelju bolnicu u Sao Paulu gdje se četiri dana liječio od začepljenja crijeva.

"Morao sam na dijetu i učinio ono što je trebalo. Prvog dana sam želio otići, ali me nisu pustili. Nadam se da ću za nekoliko dana smjeti pojesti odrezak", izjavio je Bolsonaro na izlazu iz privatne bolnice.

Predsjednik (66) krajnje desne orijentacije, hospitaliziran je u srijedu zbog cijevne opstrukcije.

Iako hospitaliziran, Bolsonaro je obavljao svoje funkcije i bio jako aktivan na društvenim mrežama, objavljivao fotografije i političke komentare, posebno o istrazi koju senatska komisija (CPI) vodi protiv njegove vlade o navodno neregularnoj kupovini vakcina protiv virusa COVID-19.

"CPI me neprestano optužuje za korupciju. Nisam kupio, nisam platio", poručio je Jair Bolsonaro novinarima dok je istovremeno branio svog bivšeg ministar zdravstva generala Eduarda Pazuella.

Ova hospitalizacija predsjednika se odvijala u kontekstu političke krize i pada njegove popularnosti, zbog optužbi za korupciju u ugovorima koje je dogovorila njegova vlada suočena s pandemijom u kojoj je već umrlo blizu 540.000 ljudi u toj zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije