Novi podaci pokazali: Ovo je država sa najvećim brojem zaraženih

0
AA
Novi podaci pokazali: Ovo je država sa najvećim brojem zaraženih
Johnson / Vakcina protiv COVID-19

Peru je u ponedjeljak objavio nove podatke o epidemiji koronavirusa u državi, a revidirajući broj umrlih od COVID-19 sa 69.342 porastao je na 180.764.

U izvještaju koji je u ponedjeljak predsjedništvu podnijela grupa naučnika kojima je dodijeljeno da utvrde broj preminulih od COVID-19 u državi, navodi se da je broj smrtnih slučajeva uslijed pandemije skoro tri puta veći od prethodno objavljenog, prenosi Anadolija.

U ranijem saopštenju, Ministarstvo zdravstva Perua objavilo je da broj osoba koje su preminule od posljedica zaraze koronavirusom 69.342, dok je broj zaraženih iznosio 1,95 miliona.

Po tom pitanju, ministar zdravstva Perua Oscar Ugarte rekao je da se hiljade smrtnih slučajeva nije smatralo kao posljedica COVID-19.

"Ranije su samo oni koji su imali pozitivne testove na koronavirus bili registrovani kao smrtni slučajevi od COVID-19", rekao je prvi čovjek peruanskog zdravstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije