Najtiražniji njemački dnevnik: Odmor na Jadranu će biti moguć, uz posebne uvjete

Radiosarajevo.ba
Najtiražniji njemački dnevnik: Odmor na Jadranu će biti moguć, uz posebne uvjete
Foto: Glas Istre / Ljeto u Hrvatskoj

Njemački mediji sve intenzivnije pišu o Hrvatskoj kao potencijalnom odredištu ove ljetne sezone. Spominju se niski brojevi zaraženih i činjenica da je Hrvatska praktički već sad otvorila svoje granice za turiste, piše Deutsche Welle.

Najtiražniji njemački dnevnik Bild u svom internetskom izdanju na prvom mjestu navodi nizak broj zaraženih koronavirusom kao jak argument koji ide u prilog Hrvatskoj kao mjesto gdje bi Nijemci ovog ljeta mogli provoditi odmor.

“Hrvatska trenutno ima 216 zaraženih od kojih je samo devet pacijenata u kritičnom stanju. Ne bez razloga se Hrvatska sada želi reklamirati kao mjesto za godišnji odmor bez koronavirusa”, piše Bild online.

U članku se nadalje navode mjere prelaska granice koja je već sad otvorena za mnoge strane turiste i citira predstavnika Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romea Draghiccija koji govori o daljnjem popuštanju mjera za ulazak u zemlju. 

Ljeto u Hrvatskoj - undefined

Foto: Glas Istre: Ljeto u Hrvatskoj

List spominje i ostale mjere poput regulacije ponašanja turista na plaži, ali i medicinsku spremnost lokalnih zdravstvenih ustanova u slučaju zaraze.

Bild je optimističan u pogledu mogućnosti provođenja ovogodišnjeg ljetnog odmora u Hrvatskoj:

“Mogućnost odlaska na odmor u Hrvatsku za njemačke turiste: vrlo velika. Već je sad izvjesno da će praktično bez problema biti moguće provesti odmor na Jadranu”, zaključuje Bild.

O Hrvatskoj kao mogućem odredištu za odmor njemačkim turistima govori i javni servis ARD koji na svojoj središnjoj internetskoj informativnoj stranici Tagesschau donosi reportažu sa sjevernog Jadrana u kojem opisuje spremnost lokalnih ugostitelja na dolazak stranih turista.

I ARD spominje nizak broj zaraženih koronavirusom kao jedan od najjačih aduta Hrvatske u borbi za ovogodišnju ljetnu turističku sezonu. I mjere hrvatske vlade u stvaranju uvjeta za odvijanje sezone.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije