Najnovija informacija: Hezbollah napao Izrael!

5
Hina
Najnovija informacija: Hezbollah napao Izrael!
Foto: Radiosarajevo.ba / Udarna vijest

Borci Hezbollaha su preuzeli odgovornost za novu vatru s juga Libanona na Izrael, koji je odgovorio bombardiranjem prekograničnih sela.

U saopćenju Hezbollah kaže da djeluje u znak solidarnosti s ofenzivom palestinskog Hamasa na Izrael. Njegova je operacija odgovor na "cionističku agresiju" od ponedjeljka koja je uzrokovala smrt trojice militanata Hezbollaha u izraelskom bombardiranju.

Izraelska vojska je objavila da je bombardirala libanonski teritorij kao "odgovor na protutenkovske projektile kojima su gađani izraelski vojnici". Po libanonskoj nacionalnoj agenciji za informiranje, izraelsko topništvo uz potporu dronova bombardiralo je okolicu nekoliko pograničnih sela u Libanonu, među kojima Dhayru i Yarin.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Stanovnici južnog libanonskog grada Rmeisha rekli su da je izraelsko granatiranje pogodilo njihov grad, a sigurnosni izvor rekao je Reutersu da su izraelske topničke granate gađale područje Dhayre.

Lokalna libanonska televizijska stanica Al Jadeed emitirala je slike oblaka bijelog dima koji izbijaju iz šumovitog područja u blizini domova i poljoprivrednog zemljišta u Dhayri.

Crne brojke: Ubijeno više od 1.000 Palestinaca

Crne brojke: Ubijeno više od 1.000 Palestinaca

Sva dešavanja iz Izraela možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije