Najmanje sedam ubijenih u napadu na iranski parlament

Anadolija
Najmanje sedam ubijenih u napadu na iranski parlament
Najmanje sedam osoba je ubijeno, a napadači su zarobili najmanje četiri taoca tokom jutrošnjeg napada u zgradi iranskog parlamenta u Teheranu, javlja Anadolu Agency (AA).

Pozivajući se na izvještaje novinara u zgradi parlamenta, iranska novinska agencija Tasnim javlja kako napad na parlament te zemlje i dalje traje, a da je u dosadašnjim sukobima napadača i snaga sigurnosti poginulo najmanje sedam osoba.

Napadači kao taoce drže najmanje četiri osobe.

Tasnim je objavio i fotografiju na kojoj se vidi jedan od talaca na prozoru jedne prostorije u kojoj su napadači, ali iranske sigurnosne institucije još nisu potvrdile informacije koje je objavila ta agencija.

Državni iranski mediji objavili su da su četiri napadača jutros ušla u zgradu parlamenta i izveli oružani napad, a da iranske snage sigurnosti provode akciju neutralizacije napadača.

Uporedo s tim, drugi napad se jutros dogodio ispred turbeta bivšeg iranskog vjerskog lidera ajatolaha Homeinija, a iranski državni mediji javljaju da je riječ o samoubilačkom bombaškom napadu.

Policija je potvrdila da je u oba napada bilo stradalih, Do sada je potvrđeno da je najmanje osam osoba povrijeđeno u napadu kod Homeinijevog turbeta, a da su dvije osobe ranjene u parlamentu.

Sukobi u parlamentu i dalje traju, a blokiran je saobraćaj u širem krugu oko zgrade parlamenta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije