Najmanje 40 poginulih u saobraćajnoj nesreći u Ugandi

Fena
Najmanje 40 poginulih u saobraćajnoj nesreći u Ugandi
Twitter / Najmanje 40 poginulih u saobraćajnoj nesreći u Ugandi
Najmanje 40 osoba je poginulo u saobraćajnoj nesreći na sjeveru Ugande u kojoj su učestvovali putnički autobus, traktor i kamion, saopćeno je iz Crvenog krsta u subotu.

Iz policije su najprije kazali da je broj žrtava 19, ali Crveni krst je na svojoj službenoj Twitter stranici objavio da je u nesreći „izgubljeno više od 40 života“.

Ova nesreća se dogodila u petak naveče u blizini Kiryandongoa, oko 260 kilometara od prijestonice Kampala, rekao je portparol policije Emilian Kayima, dodajući da među poginulima ima i djece.

Autobus se „zaletio u traktor... i snažno ga udario, otkotrljao se i udario u kamion koji je prevozio pivo – kazao je Kayima u saopćenju.

"Timovi za evakuaciju neumorno rade kako bi spasili povrijeđene. Organizira se i podrška spasilačkim službama", dodao je Kayima, ne kazavši koliko je osoba povrijeđeno.

Autobuske nesreće su česte na cestama u Ugandi i obično se za to krive prebrza vožnja, vožnja u pijanom stanju i tehnička neispravnost vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije