Pronađena i druga crna kutija kubanskog aviona

Radiosarajevo.ba
Pronađena i druga crna kutija kubanskog aviona
Foto: AFP / S mjesta nesreće
Kubanski istražioci pronašli i drugu crnu kutiju putničkog aviona koji se srušio prije sedmicu, kada je poginulo 113 osoba, a dvije preživjele, javila je državna televizija.  

Ranije je pronađen rekorder glasa iz pilotske kabine, a video-snimci tragedije koje su istražiteljskim timovima dostavili prolaznici i lokalni stanovnici, kao i njihove izjave, pomogli su da se locira i drugi rekorder, odnosno crna kutija, prenose kubanski mediji.

Pronađeni rekorderi su ključni da bi se razjasnilo šta se dogodilo sa avionom, koji se srušio na polju južno od Havane ubrzo nakon polijetanja, zapalivši se.

Među poginulim putnicima s Kube, nastradali su i dvije osobe iz Meksika i sedam iz Argentine. a dvije žene s Kube su preživjele pad, ali se i dalje nalaze u kritičnom stanju.

Kuba sa meksičkim i američkim istražiteljima spredvodi istragu o padu aviona. Ovo je najteža avionska nesreća na Kubi u posljednjih 30 godina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije