Najjača oluja ove godine: Uragan Dorian pustoši sve pred sobom na Floridi

Radiosarajevo.ba
Najjača oluja ove godine: Uragan Dorian pustoši sve pred sobom na Floridi
Foto: Twitter / Pustoš i poplave nakon uragana Dorian na Bahamima

Nakon razaranja na Bahamima, uragan Dorian krenuo je ka Sjedinjenim Američkim Državama, a opasni vjetrovi, jake kiše i poplave koje već pogađaju Floridu, proširit će se na Južnu i Sjevernu Karolinu, javlja Tanjug.

Tropska oluja već je stigla do obale Floride, a iako više nema kategoriju pet, porasla je u obimu i olujni vjetrovi zahvataju veću teritoriju, prenosi The Washington Post.

Dorian, koji je sada oluja kategorije dva, tokom vikenda je pustošio obalu Bahama s rekordnim naletima vjetra od skoro 300 kilometara na sat.

Snimci i fotografije pokazuju potpuno razaranje na Velikom Abaku i Velikim Bahamima, na koje se sručila oluja, a Bahamas Press piše da ima mnogo mrtvih koji su stradali u poplavama koje su uslijedile nakon što je Dorian opustošio ostrva.

Prema zvaničnim, ali nepotpunim izveštajima, 7 osoba je poginulo, no Bahamas Pres piše da je popis nestalih sve veći i da će biti i više mrtvih.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije