Nacionalna policija Španije razbila srbijansko-špansku kriminalnu organizaciju

0
Radiosarajevo.ba
Nacionalna policija Španije razbila srbijansko-špansku kriminalnu organizaciju
Foto: EPA-EFE / Policija u Španiji / Ilustracija

Španska policija je razbila srpsko-špansku kriminalnu organizaciju i uhapsila 13 osoba i zaplijenila veću količinu narkotika i novca u gotovini.

Istraga protiv kriminalne bande započeta je novembra prošle godine, a španski agenti su otkrili da je reč o narko-bandi čija je “uža specijalnost” bio šverc narkotika na evropsko tržište.

Grupa je imala odličnu infrastrukturu za otkup droge od lokalnih dilera, koja bi se potom kroz različite kanale slala ka Europi.

Velika akcija hapšenja započeta je 16. februara, kada je oko 50 pripadnika španske policije izvršilo pretres na više lokacija širom provincije Mursija, gde su locirane dvije kuće označene kao centri iz kojih su kretale pošiljke put Evrope, zvještava Nova.rs.

Spain_police - undefined

Foto: EPA-EFE: Spain_police

Zaplijenjeno je 71 kilogram marihuane u pupoljcima, 1.200 biljaka, kilogram rezane konoplje, 60 grama kokaina, 30 grama hašiša i 10.500 eura u gotovini. Pored toga, pronađen je i sofisticirani sistem za uzgoj marihuane koji se sastoji od dva velika rashladna uređaja, 44 halogene lampe, četiri filtera za zrak, tri usisivača i 29 ventilatora.

Pritvorenici, njih 13, stari su između 25 i 53 godine, a riječ je o devet muškaraca i četiri žene, svi državljani Srbije i Španije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije