Na smrt izboden poznati bloger, s ubicom se ranije svađao preko interneta

Hina/Radiosarajevo.ba
Na smrt izboden poznati bloger, s ubicom se ranije svađao preko interneta
Mainichi.jp / Policija osigurava mjesto zločina
Japanskog blogera poznatog pod nadimkom Hagex ubio je jučer korisnik interneta s kojim se posvađao online.

Bloger je ubijen nakon što je održao konferenciju o svađi na internetu i kako je riješiti.

Ubistvo Kenichira Okamota, zaposlenika kompanije u Tokiju, stručnjaka za informatičku sigurnost koji je nekoliko puta nastupio na televiziji, bilo je planirano, objavila je policija, prenose mjesna glasila.

Okamoto (41) je u nedjelju, piše na njegovu blogu, održao konferenciju u Fukukoi o "svađi na internetu" želeći "podijeliti svoja iskustva koja je stekao u različitim kontaktima na internetu i o tome kako je riješiti".

Pronađen je mrtav u toaletu zgrade u kojoj je držao konferenciju, s više ubodnih rana od noža, navode japanska glasila.

Mainichi javlja i da je Okamoto imao veze s mračnim kutkom interneta, mjestom gdje se okupljaju najgori zločinci (pedofili, dileri, ubice), zvanom "dark web" i kojem se može pristupiti jedino koristeći posebne softvere.

Prema saopćenju policije, dva sata nakon što je otkriveno tijelo, oko 10.50 navečer, čovjek je ušetao u policijsku stanicu Higashi i sam se predao, govoreći "ja sam odgovoran za ubistvo u Chuo Wardu". Krvavi nož pronađen je u njegovoj torbi, a riječ je o 42-godišnjem Hidemistu Matsumotu.

Navodno je rekao da je blogera ubio jer ga je - mrzio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije