Na pomolu normalizacija odnosa Armenije i Azerbejdžana?

0
Radiosarajevo.ba
Na pomolu normalizacija odnosa Armenije i Azerbejdžana?
Foto: Anadolija / Azerbejdžan

Ministar vanjskih poslova Azerbejdžana Jeyhun Bayramov govorio u Minsku na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Zajednice nezavisnih država (ZND)

Ministar vanjskih poslova Azerbejdžana Jeyhun Bayramov izjavio je da su spremni normalizovati odnose s Armenijom na temelju poštivanja principa međunarodnog prava, naročito suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica, javlja Anadolu Agency (AA).

Bayramov je govorio u Minsku na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Zajednice nezavisnih država (ZND).

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Govoreći o sukobima u Nagorno Karabahu iz 2020. godine, Bayramov je rekao kako je njegova zemlja osigurala svoj teritorijalni integritet okončanjem 30-godišnje okupacije.

Napominjući da je Armenija uništila historijske, vjerske i kulturne spomenike Azerbejdžana tokom razdoblja okupacije, Bayramov je izjavio da je taj problem sada iza njih, a da je njihov glavni cilj sada obnova oslobođenog teritorij i povratak izbjeglica.

"Unatoč poteškoćama, Azerbajdžan je spreman normalizovati svoje odnose s Armenijom na temelju principa međunarodnog prava, naročito poštivanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica", poručio je Bayramov.

Bayramov se na marginama sastanka u Minsku sastao sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije