Na Floridi iskočio iz šina voz koji je prevozio rastaljeni sumpor

Fena
Na Floridi iskočio iz šina voz koji je prevozio rastaljeni sumpor
Teretni voz koji je prevozio rastaljeni sumpor iskočio je iz šina u ponedjeljak ujutro u centru Floride, jugoistočne američke savezne države, saopćeno je iz željezničkog prevoznika CSX Corporation.

"Otprilike devet vagona" je iskočilo u blizini Lakelanda, u okrugu Polk u Floridi, rekao je glasnogovornik CSX-a Rob Doolittle, opisujući rastaljeni sumpor kao "opasan materijal koji se koristi za proizvodnju gume, deterdženta i gnojiva", prenosi Xinhua.

Iz CSX-a su naveli da nisu zabilježene povrede, te da istražuju uzrok ove nesreće.

Nekoliko vagona je "prevrnuto i oštećeno", saopćeno je iz Vatrogasne službe okruga Polk.

Iz vatrogasne službe su upozorili lokalne stanovnike da ostanu u svojim domovima, zatvore prozore i ugase klimatizacijske sisteme. Međutim, "zasad nema evakuacija", dodali su.

Iskakanje iz šina se dogodilo u blizini stambenog područja uz autoput koji povezuje prigradska i ruralna naselja s Lakelandom. Željeznička pruga ide uporedo s cestom.

Voz je putovao iz Waycrossa u Georgiji ka Winstonu u Floridi, te se sastojao od tri lokomotive i skoro 200 vagona, od kojih je 120 bilo natovareno, a 70 prazno, saopćeno je iz CSX-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije