Mutirani virus potvrđen i u Turskoj: Zabranjen ulazak putnicima iz Britanije

0
Anadolija
Mutirani virus potvrđen i u Turskoj: Zabranjen ulazak putnicima iz Britanije
Foto: EPA-EFE / Istanbul

Vlasti Republike Turske privremeno su zabranile ulazak za sve putnike iz Velike Britanije. 

Ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca saopćio je večeras da su kod 15 osoba potvrđeni slučajevi zaraze mutiranim sojem koronavirusa koji je prvo otkriven u Velikoj Britaniji.

Svi slučajevi su stavljeni u izolaciju i utvrđeni su njihovi kontakti kako bi se klaster držao pod kontrolom“, kazao je Koca i dodao da su svi slučajevi mutiranog koronavirusa otkriveni kod osoba koje su doputovale iz Velike Britanije.

On je također saopćio da je Turska privremeno zabranila ulaske iz Velike Britanije.

U Turskoj je u protekla 24 sata potvrđeno novih 12.203 slučaja zaraze koronavirusom, a od posljedica zaraze umrlo je 212 osoba. Ukupno je u Turskoj od početka pandemije koronavirusom zaraženo 2,22 miliona ljudi, a umrle su 21.093 osobe.

U proteklom danu u Turskoj se od infekcije COVID-10 oporavilo 14.110 pacijenata, čime je broj izliječenih od početka pandemije u toj zemlji povećan na 2,11 miliona.

Resorni turski ministar Koca saopćio je da broj aktivnih sučajeva zaraze, kao i broj teško oboljelih pacijenata te je dodao da su se počeli smanjivati i dnevni bilansi smrtnih slučajeva.

Turske vlasti su u okviru borbe protiv širenja koronavirusa jučer uvele restriktivnu mjeru ograničenog kretanja koja će na snazi biti sve do 5 sati u ponedjeljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije