Jezivo: Pokvareni robot se "zbunio" i ubio čovjeka

6
Radiosarajevo.ba
Jezivo: Pokvareni robot se "zbunio" i ubio čovjeka
Foto: IMDb / Robot se "zbunio" i ubio čovjeka

Robot u Južnoj Koreji ubio je čovjeka kojeg nije uspio razlikovati od kutija hrane s kojima je rukovao. Smrtonosni incident se dogodio kada je muškarac u 40-im godinama, zaposlenik tamošnje kompanije za robotiku, pregledavao pokvarenog robota.

Robotska ruka, koja je od čovjeka mislila da je kutija povrća, zgrabila ga je i gurnula njegovo tijelo o pokretnu traku, smrskavši mu lice i grudi, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap, javlja BBC.

Muškarac je prevezen u bolnicu, ali je tamo kasnije preminuo. Prema Yonhapu, robot je bio odgovoran za podizanje kutija paprika i njihovo prebacivanje na palete.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Čovjek je provjeravao rad senzora robota prije njegovog probnog rada u fabrici za sortiranje paprike u provinciji Južni Gyeongsang. Test je prvobitno bio planiran za 6. novembar, ali je odložen za dva dana zbog problema sa senzorom robota.

BBC podsjeća kako je u martu ove godine , muškarac iz Južne Koreje u svojim 50-im godinama zadobio ozbiljne povrede nakon što ga je zarobio robot koji je radio u fabrici za proizvodnju automobilskih delova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije