Florida / Prodavali izbjeljivač kao lijek za koronu, prijeti im doživotni zatvor

27. 04. 2021. u 18:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 46

Mark Grenon, 62-godišnji otac i njegova tri sina Jonathan, Joseph i Jordan optuženi su za prevaru jer su proizvodili, promovisali i prodavali proizvod koji su nazvali „Miracle Mineral Solution“, odnosno MMS, pod opisom da je to lijek za COVID-19.

Zapravo se radi o hemijskoj otopini koja sadrži vodu i izbjeljivač za koji oni tvrde da, osim koronavirusa, može izliječiti rak, HIV, AIDS, Parkinsonovu bolest i Alzheimer.

Food and Drug Administration (FDA) je upozorila ljude da ne piju ove „magične“ proizvode jer može doći do povraćanja, proljeva, mučnine i dehidracije.

"FDA je primila izvještaje o potrošačima koji su patili od jakog povraćanja, teškog proljeva, po život opasnog niskog krvnog pritiska uzrokovanog dehidracijom i akutnog zatajenja jetre nakon pijenja ovih proizvoda", stoji u saopćenju.

Prema službenoj izjavi, navodno su muškarci prodali desetke hiljada flaša MMS-a širom zemlje i tako zaradili oko milion dolara. Sudski dokumenti tvrde da je porodica zarađivala oko 32.000 američkih dolara mjesečno prodajući lijek prije nego što je koronavirus stigao u SAD.

Kako prenosi LADbible, nadbiskupu s Floride, kao i njegovim sinovima, prijeti doživotni zatvor.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)