"Mumificirao" tijelo majke u podrumu kako bi nastavio da prima njenu penziju

1
Radiosarajevo.ba
"Mumificirao" tijelo majke u podrumu kako bi nastavio da prima njenu penziju
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Muškarac u Austriji je držao mumificirani majčin leš u podrumu više od godinu dana kako bi nastavio da prima njenu penziju, saopštila je austrijska policija.

Smatra se da je 89-godišnja žena, koja je navodno imala demenciju, umrla prirodnom smrću u junu prošle godine.

Policija je saopštila da je njen 66-godišnji sin stavio majčino tijelo u podrum i koristio kese sa ledom i zavoje da prikrije miris.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Vjeruje se da je nezakonito primio otprilike 50.000 eura na ime majčine penzije.

Sumnja na prevaru izašla je na vidjelo tek pošto je odbio zahtjev novog poštara, koji je isporučivao penzije u regionu zapadnog Tirola, da je vidi, navodi se u saopštenju policije. To je pokrenulo istragu i dovelo do jezivog otkrića.

Iz policije su austrijskom javnom servisu ORF rekli da je osumnjičeni majčino tijelo prelivao i mačjim urinom i izmetom. Leš je bio mumuficiran, rekao je policijski zvaničnik Helmut Gufler, dodajući da je osumnjičeni priznao djelo.

Rekao je da muškarac nije imao drugih prihoda.

Muškarac je policiji rekao je da bi isplata penzije odmah prestala da je prijavio smrt, a ne bi mogao da plati majčinu sahranu i da zadrži kuću.

Osumnjičeni je takođe rekao da je bratu rekao da se njihova majka nalazi u bolnici i da nema potrebe da joj ide u posjete jer zbog njenog stanja malo je vjerovatno da će ga prepoznati, javlja BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije