! / Strava u Austriji: Pronađeno tijelo Bosanke u šumi, traga se za bivšim mužem

29. 08. 2021. u 09:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Šetač je u subotu popodne pronašao tijelo žene u vozilu  u podnožju Untersberga na Römerstrasse u blizini sela Grödig Fürstenbrunn (Flachgau) u Austriji.

U vozilu su pronađeni tragovi krvi. Zbog toga je automobil dovezen u Salzburg, gdje će biti podvrgnut forenzičkoj istrazi kako bi se osigurali svi tragovi.

Prema pisnju medija pronađeno je i moguće oružje kojim je počinjeno ubistvo, a to je željezna šipka.

Iz policije su objavili da je riječ o ženi čiji je nestanak priajvljen ranije, a još uvijek se traga za muškarcem, piše Salzburg.at.

Prema ranije objavljenim informacijama riječ je o bivšim supružnicima, iz Bosne i Hercegovine, koji su se sastali zbog prodaje zajedničkog stana u Slazburgu.

Ženina rodbina je prijavila njen nestanak 24. augusta, a posljednji put su kontaktirali sa njom rano ujutro.

Istraga je trenutno u toku, za ponedjeljak je zakazana autopsija tijela žene, kako bi se utvrdio uzrok smrti i identitet.

Potraga za nestalim 47-godišnjim bivšim suprugom žene je nastavljena. Državni ured kriminalističke policije Salzburg sada istražuje ubistvo.

Zbog neriješenih rezultata istrage i iz taktičkih kriminalnih razloga, trenutno se ne mogu davati dodatne informacije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA