Mueller tužiocu predao izvještaj istrage o Trumpu

Radiosarajevo.ba
Mueller tužiocu predao izvještaj istrage o Trumpu
FOTO: Arhiv / Mueller i Trump

Specijalni istražilac Robert Mueller završio je svoju istragu oko navodnog miješanja Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine i njihove saradnje sa sadašnjim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Mueller je danas predao izvještaj Ministarstvu pravde, gdje će tužitelj William Barr odlučiti koje dijelove će proslijediti Kongresu na dalje razmatranje.

U svom pismu Kongresu, Barr je kazao kako će dijelove izvještaja isporučiti već ovaj vikend.

Za sada se ne znaju nikakvi detalji Muellerove istrage.

Istraga FBI-a ima za namjeru da objasni i istraži da li je došlo do miješanja Rusije u američke izbore i pomaganja kampanji Donalda Trampa.

Rusija se tokom izbora 2016. godine više puta miješala sa objavljivanjem tajnim e-mailova Hillary Clinton i Demokratske stranke.

Demokrate snažno podržavaju ovu istragu, koja bi, ako se pokaže da je Trump sarađivao sa neprijateljskom silom, mogla dovesti do njegove smjene ili ga u krajnjem slučaju diskreditirati i oslabiti njegov položaj među glasačima pred izbore za predsjednika naredne godine.

Republikanci, kao i sam Trump, za ovu istragu kažu da je to "stranački lov na vještice uperen protiv predsjednika".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije