Može li samac u Njemačkoj kupiti kuću? Evo kako bi mogao dobiti kredit

2
Radiosarajevo.ba
Može li samac u Njemačkoj kupiti kuću? Evo kako bi mogao dobiti kredit
Foto: Vlada KS / Ilustracija / Novac

Koliku plaću mora imati samac da bi financirao nekretninu u Njemačkoj?

Ovo pitanje postavlja službenica Deutsche Banke na TikTok videu pa zatim objašnjava na primjeru jednog aplikanta postupak za dobivanje kredita u toj europskoj državi. Aplikant za dobivanje kredita je u ovom informativnom videu izvjesni Ante.

Rođen je 1995. godine u gradu Ulmu, samac je i radi u skladištu neke firme. Zarađuje 2.300 eura mjesečno, ima 12 plaća i nalazi se u stalnom radnom odnosu.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Uz dodatni prihod, ratu kredita za željenu nekretninu i životne troškove ima višak u kućnom budžetu od 128 eura. Cijena nekretnine je 165.000 eura, a ukupni trošak kredita je 182.442 eura.

Iako nema vlastitog kapitala neke banke u Njemačkoj spremne su Anti dati kredit. Ako je vjerovati ovoj djelatnici njemačke banke, mladi ljudi u Njemačkoj sretniji su nego njihovi vršnjaci u brojnim drugim europskim državama, piše Slobodna Dalmacija

@mybankgermany

🇭🇷Može li samac BEZ kapitala financirati nekretninu u Njemačkoj? U videu vam na informativnom primjeru, objašnjavamo sa kolikom placom može samac u Njemačkoj financirati nekretninu. Važno je da imate u vidu, da mi imamo opciju, da pregledamo za vas, uslove kredita svih banaka u Nemačkoj, i na osnovu vaših parametara (godine, plata, zaposlenje) odmah izračunamo koji bi vam banka i pod kojim uslovima dala kredit. Javite se na telefon +49 89 12111602, da odmah proverimo da li možete dobiti Finanzirung za nekretninu u Njemačkoj. 🇩🇪Kann ein Alleinstehender/Single ohne Eigenkapital eine Baufinanzierung aufnehmen? In diesem Video erklären wir anhand eines Beispiels mit welchem Gehalt ein Single eine Baufinanzierung bekommt. Wichtig zu wissen ist, das wir die Möglichkeit haben, die Angebote aller Banken in Deutschland zu sehen und aufgrund Ihrer Parameter (Alter, Gehalt, Beruf) sofort berechnen können, welches Angebot von welcher Bank das passende für Sie ist. #dijasporatiktok #hrvatiunjemackoj #bosanciunjemackoj #srbiunemackoj #finanzierung

♬ original sound - Moja Banka u Njemačkoj

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije