Monstruozni roditelji: Mučili 13-oro djece, zabranili im tuširanje i odlazak zubaru

Radiosarajevo.ba
Monstruozni roditelji: Mučili 13-oro djece, zabranili im tuširanje i odlazak zubaru

Kalifornijski roditelji David i Louise Turpin izjasnili su se da se ne osjećaju krivim prema svim tačkama optužnice među kojima su mučenje i otmica, dok je tužilac istaknuo da se njihovo 13 djece nije moglo tuširati više od jednom godišnje te da nikada nisu vidjela zubara, prenosi CNN.

"Ono što je počelo kao zanemarivanje završilo je okrutnim zlostavljanjem", izjavio je u četvrtak Mike Hestrin, tužilac okruga Riverside, pročitavši kasno ujutro u Kaliforniji tačke optužnice protiv para uhapšena u ponedjeljak navečer.

Nekoliko sati kasnije pred sudijom izjasnili su se da se ne osjećaju krivim. Njihovo sljedeće saslušanje predviđeno je za 23. februar.

Djeca od dvije do 29 godina pronađena su okovana za krevet, u uvjetima krajnje prljavštine i ozbiljne pothranjenosti. Jedna od kćerki 17-godišnjakinja, podigla je uzbunu nakon što je izmakla nadzoru roditelja tamničara.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije