Mladić uboden ispred pekare: Nije ni osjetio da ima nož u leđima

J. M.
Mladić uboden ispred pekare: Nije ni osjetio da ima nož u leđima
Foto: Bild / Užasan prizor na mjestu napada

U petak ujutro u njemačkom Hamburgu dešavala se prava drama. Ispred jedne pekare mladić je izboden nožem, a počinitelj je pobjegao. Policija je pokrenula veliku pretragu i nešto kasnije uspjela uhapsiti osobu osumnjičenu za zločin.

Mediji su prenijeli uznemirujuću sliku s mjesta napada: Medicinske ekipe pokušavaju zbrinuti mladića koji ima nož u leđima. Nevjerovatno: Čini se da žrtva nije primijetila da ima nož u leđima.

Nakon svađe sa drugom osobom, mladić je normalno ušao i naručio mliječno pecivo u pekari u kojoj uvijek kupuje. Sa nožem u leđa! Tek kad su mu prolaznici na ulici prišli i upozorili ga, postao je svjestan svoje situacije.

Kad je ekipa hitne pomoći stigla pred pekaru kako bi zbrinula ranjenog mladića, nož mu je još uvijek bio u leđima. Potom je ambulantnim kolima prebačen u kliniku, još uvijek s nožem u leđima.

"Budući da je nož mogao uzrokovati obilno krvarenje ali i začepiti krvne sudove, ekipa hitne pomoći je odlučila da je bolje u bolnici obaviti vađenje ubodnog predmeta iz tijela", rekao je glasnogovornik spasilačke službe Jan Ole Unger.

Zločin se dogodilo u neposrednoj blizini podzemne stanice Wartenau. Još uvijek je nejasno šta je motiv napada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije