Kalifornija u strahu: Dronovi snimili desetine morskih pasa uz obalu, pala prva žrtva

J. M.
Kalifornija u strahu: Dronovi snimili desetine morskih pasa uz obalu, pala prva žrtva
Foto: Bild/PP / Stradali Ben Kelly sa suprigom, upozorenje na plaži

Ben Kelly volio je život, okean i valove. Strastveni surfer u subotu je postao žrtva napada morskih pasa kod Watsonvillea u Kaliforniji! Bio je to prvi smrtonosni napad ajkula u Kaliforniji u posljednjih 16 godina, a paniku je izazvala činjenica da se tragedija desila na manje od 100 metara od obale!

Koliko je napad bio blizu obale najbolje pokazuje svjedočenje Terri Tucker koja živi u kući direktno na plaži. U subotu je čitala knjigu, nakratko pogledala kroz prozor i vidjela veliku leđnu peraju, prenosi portal "Santa Cruz Sentinel".

"Pomislila sam, bože, kakav džinovski delfin", rekla je Terri Tucker i otišla od prozora jer joj je zazvonio telefon.

Kad se vratila prema prozoru, vidjela je gomilu ljudi oko beživotnog tijela nesretnog 26-godišnjeg Bena Kellyja.

Prema izvještajima američkih medija, snimke bespilotnih dronova prikazuju desetine velikih bijelih morskih pasa koji plivaju uz obale, a ajkule su nedavno primjećene u zalivu južno od San Francisca.

Plaža uz more na dijelu na kojem je stradao surfer bila je zatvorena za posjetioce zbog koronavirusa, ali su vodeni sportovi bili dozvoljeni. Nakon kobnog napada, plaža je blokirana 1,6 km sjeverno i južno od mjesta nesreće iz sigurnosnih razloga. 

Znakovi sada upozoravaju na opasnost ulaska u vodu, no javnost se pita da li je ranije trebali zatvoriti plažu za ljubitelje vodenih sportova? 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije