Mjesecima nema traga tijelu nestale trudnice: Optuženi bh. državljanin će u srijedu saznati presudu

0
Radiosarajevo.ba
Mjesecima nema traga tijelu nestale trudnice: Optuženi bh. državljanin će u srijedu saznati presudu
Foto: EPA-EFE / Njemačka policija

Zemaljski sud u Nürnbergu bi u srijedu (24. jula) trebao donijeti presudu 51-godišnjem Dejanu B. iz BiH i 49-godišnjem Nijemcu koji su osumnjičeni za otmicu i teško ubistvo 39-godišnje Alexandre R. i njenog nerođenog djeteta u decembru 2022. godine.

Ipak, budući da tijelo žene nije pronađeno do danas, obrana očekuje oslobađajuću presudu.

Kako javljaju njemački mediji, uprkos opsežnim istragama, policija do danas nije uspjela pronaći tijelo. Sudbina 39-godišnje Alexandre R. i njenog nerođenog djeteta mjesecima zaokuplja policiju.

SDP: SDA zbog egoizma i očaja uskraćuje stotine miliona KM podrške za građane i državu

SDP: SDA zbog egoizma i očaja uskraćuje stotine miliona KM podrške za građane i državu

Optuženi su ženin bivši partner Dejan B. i njegov poslovni partner Nijemac (49) kojem njemački mediji ne navode ime.

Državno tužiteljstvo tereti muškarce za otmicu i ubistvo žene u decembru 2022. godine zbog financijskih sporova. Nakon ubistva su navodno policiji dali lažni trag kako bi ostavili dojam da je žena pobjegla u inozemstvo.

Državni tužilac ne može razmatrati drugo objašnjenje za iznenadni nestanak osim ubistva. Žena se veselila djetetu i zajedničkom životu s novim partnerom. Štaviše, nikada ne bi napustila svoju udomljenu kćer. Državno tužilaštvo je u izjašnjavanju za muškarce tražilo maksimalnu kaznu: doživotni zatvor.

Odbrana, međutim, smatra da je moguća samo oslobađajuća presuda za 51-godišnjaka iz BiH i 49-godišnjeg Nijemca. Iz njihove perspektive, nema dokaza da su muškarci bili na mogućim mjestima zločina. Osim toga, kako piše Fenix, nedostaje motiv. Dvojica optuženih tokom suđenja nisu komentaricali optužbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije