Misteriozni objekt isplivao na plažu u Australiji: "Ne približavajte se"

2
Radiosarajevo.ba
Misteriozni objekt isplivao na plažu u Australiji: "Ne približavajte se"
Foto: Printscreen / Twitter / Misteriozni predmet

Policija je zbunjena "misterioznim predmetom" koji je voda izbacila na plažu u Zapadnoj Australiji.

Golemi metalni predmet pronašli su mještani na plaži Green Head, oko 250 kilometara sjeverno od Pertha. Predmet se tretira kao opasan, a policija je pozvala ljude da mu se ne približavaju.

"Želimo uvjeriti zajednicu da smo aktivno uključeni u suradnju s raznim državnim i federalnim agencijama kako bismo utvrdili porijeklo i prirodu predmeta", rekla je policija u saopćenju.

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

Stanovnici kažu da je predmet širok 2,5 metara i dug između 2,5 i tri metra, objavila je australska javna televizija.

Stručnjak za zrakoplovstvo Geoffrey Thomas rekao je da je predmet vjerojatno rezervoar goriva iz rakete koja je pala u Indijski okean tokom posljednjih godinu dana.

Australska svemirska agencija rekla je kako je moguće da je divovski cilindar mogao pasti sa "strane svemirske rakete" te će se povezati s drugim međunarodnim agencijama.

Iako je bilo nekih nagađanja da je cilindar možda bio dio MH370 - aviona koji je 2014. nestao kod zapadne australske obale s 239 putnika - Thomas je rekao da "nema šanse".

"To nije nikakav dio Boeinga 777, a činjenica je da je MH370 izgubljen prije devet i pol godina, tako da bi se vidjelo mnogo više istrošenosti na ostacima", rekao je, prenosi Blic.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije