Misterija u SAD-u: Troje mrtvih, 4 u bolnici, svi nosili iste narukvice

Radiosarajevo.ba
Misterija u SAD-u: Troje mrtvih, 4 u bolnici, svi nosili iste narukvice
PrtScr / Policija u Pittsburghu

Policija u Pittsburghu (SAD) istražuje, kako su naveli, "medicinsku misteriju" nakon koje su tri osobe umrle, a četvoro završilo u bolnici.

Svih sedam osoba nosilo je iste, narandžaste, papirne narukvice, što je policiji svakako najbolji trag, izjavio je Wendell Hissrich, čelnik Ureda za javnu sigurnost Pittsburgha.

Dodao je da su svih sedam osoba srednjovječni muškarci.

Sve je počelo oko 2 sata, u nedjelju ujutro po tamošnjem vremenu (8 jutros u BiH, op.pr.) kada su hitne službe dobile poziv da dođu u južni dio grada. Kamo im je objašnjeno, čovjek nije bio pri svijesti. Nažalost, tamo su pronašli mrtvog muškarca.

Nedugo kasnije, dobili su novi poziv o sličnoj situaciji, ali ovaj put je čovjek bio živ i prevezen je u obližnju bolnicu. 

Policija je, ubrzo, istragom dvojice pronađenih muškaraca došla do stana u kojem je pronađeno još pet ljudi. Dvoje ljudi bilo je mrtvo, a preživjela trojica su u kritičnom stanju prevezeni u bolnicu. 

"Zasad nema sigurnosnih rizika zbog nečega u zgradi", dodao je Hissrich. 

Policija istražuje odakle su došle narukvice, te pozivaju sve one koji imaju informacije o događaju na kojem su se dijelile da ih odmah kontaktira. Također, prema informacijama koje su objavljene nešto kasnije, čini se da su se muškarci predozirali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije