Misterija: U Čileu se otvorila ogromna rupa - široka 25, a duboka 200 metara

3
Radiosarajevo.ba
Misterija: U Čileu se otvorila ogromna rupa - široka 25, a duboka 200 metara
Foto: Twitter / Ogromna, misteriozna vrtača u Čileu

Čileanske vlasti istražuju nastanak vrtače (sinkhole, eng), ogromne rupe, promjera oko 25 metara, koja se pojavila tokom vikenda u rudarskom području.

Čileanski mediji prikazali su snimke rupe koja se nalazi u području koje je pod nadležnošću kanadske kompanije Lundin Mining, oko 665 km sjeverno od glavnog grada Santiaga.

Nacionalna služba za geologiju i rudarstvo Sernageomin saznala je za vrtaču u subotu i poslala je stručno osoblje na to područje, rekao je direktor agencije David Montenegro.

Prvo obraćanje Sergeja Barbareza kao selektora: "Prihvatam najveće izazove, očekivanja su velika"

Prvo obraćanje Sergeja Barbareza kao selektora: "Prihvatam najveće izazove, očekivanja su velika"

"Otprilike 200 metara ima do dna", rekao je Montenegro. "Nismo otkrili nikakav materijal tamo dole, ali ima mnogo vode."

Sernageomin je izvijestio o zatvaranju područja od ulaza do radilišta rudnika Alcaparrosa, koji se nalazi u blizini vrtače.

U priopćenju od ponedjeljka poslijepodne, Lundin Mining je rekao da vrtača "ostala stabilna" otkako je otkrivena: "Nije bilo utjecaja na osoblje, opremu ili infrastrukturu."

Lundin Mining je rekao da je tehnička analiza u toku kako bi se utvrdio uzrok događaja.

"Najbliža kuća udaljena je više od 600 m (1969 stopa), dok su svako naseljeno područje ili javna služba udaljeni gotovo kilometar od pogođene zone."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije