Ti nevjerovatni Japanci: Pogledajte šta su popravili za samo dva dana

Radiosarajevo.ba
Ti nevjerovatni Japanci: Pogledajte šta su popravili za samo dva dana
/ Foto: Japan Times
Dio ceste u japanskom gradu Fukuoka otvoren je samo nekoliko dana nakon što se stvorila ogromna, 30-metarska rupa (sinkhole) koja je zaprijetila da uruši okolne zgrade.

U tipičnoj demonstraciji japanske radinosti i efikasnosti, radnici su se okupili, radeći prekovremeno, i gigantsku rupu popravili su za samo dva dana, javlja Guardian.

Cesta je već otvorena i za saobraćaj i za pješake.

Radnici su popravili kanalizacijske i cijevi za vodu, zamijenili saobraćajnu signalizaciju, te u rekordnom roku riješili popravke strujnih i telefonskih kablova, plinskih cijevi i sl.

Gradonačelnik Fukuoke Soichiro Takashima otkrio je kako je su napravili 30 puta jaču konstrukciju ove saobraćajnice, te naveo kako eksperti rade na tome da otkriju što je uzrok.

Rupa je bila širine 30 puta 27 metara, te je bila 15 metara duboka.

Nevjerovatna brzina kojom su popravili ovu saobraćajnicu i sve drugo, prizvala je sjećanje na to kako su japanski radnici radili da otvore ceste nakon katastrofe u martu 2011. Tada su fascinirali svijet kada im je trebalo samo šest dana da poprave 150 metara duge pukotine na cesti u Tokiju, a sve kako bi olakšali spasiteljima i konvojima da dođu do stotine hiljada onih koji su preživjeli zemljotres i cunami.

Šta mislite da se ovo desilo kod nas - koliko bi nama trebalo da popravimo ovakvu rupu?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije