Ministar odbrane Ukrajine se obratio Rusima: Putin je i vaš i naš ubica!

0
Radiosarajevo.ba
Ministar odbrane Ukrajine se obratio Rusima: Putin je i vaš i naš ubica!
Foto: EPA / Obraćanje javnosti ministra odbrane Ukrajine

Ministar odbrane Ukrajine Oleksiy Reznikov u večerašnjem obraćanju poslao je snažnu poruku kako državljanima svoje zemlje tako i stanovnicima Rusije, te podsjetio na to koliko ljudi gine u ratu.

Njegovo izlaganje prenosimo u cjelosti:

"Dragi Ukrajinci!

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Više od 40 sati odbijanja ruskih okupatora dokazalo je da imamo najmoćniju vojsku u Europi i da smo neustrašiv narod. To smo već znali. Sada su svi to vidjeli i počeli shvaćati. Svake minute naše herojske borbe, naši branitelji mijenjaju svoj stav prema Ukrajini u svijetu.

To povećava podršku. Ukrajinci se sada bore za budućnost koju odavno zaslužuju. I svoju i cijele Europe. Definitivno ćemo pobijediti!

Slava Ukrajini! Slava ukrajinskoj vojsci!

Sada se želim obratiti narodu Ruske Federacije. Pogotovo suprugama, majkama, djevojkama ruskih vojnika i oficira. Za nekoliko dana intervencije u Ukrajini stradat će isto toliko ruskih vojnika koliko u dva čečenska rata.

Hiljade. Hiljade. Vladar Rusije postao je ubica. Ubica ne samo Ukrajinaca, nego i Rusa. Znamo da se sada momci po cijeloj Rusiji pozivaju u vojsku. Oni se pripremaju da postanu regruti bez minimalnih borbenih vještina. Nije im rečeno kamo zapravo idu. I što ih čeka. Sakrijte svoje najmilije ako su vam dragi.

Nemojte ih slati u sigurnu smrt! Ubijat će ih sa svakog prozora u svakom ukrajinskom gradu. Izađite na ulice. Zahtijevajte prekid rata. Zahtjev za povlačenjem ruske vojske iz Ukrajine. Ne bojte se! Istina je na vašoj strani. Sada još uvijek možete promijeniti sve kako kasnije ne biste požalili.

Kada se otkriju svi podaci o ratnim zločinima Kremlja, vaša će vam rodbina biti posebno zahvalna", poručio je Oleksiy Reznikov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije