Milwaukee: Afroamerikanca Smitha ubio tamnoputi policijac

Anadolija
Milwaukee: Afroamerikanca Smitha ubio tamnoputi policijac
Šef policije u Milwaukeeju, u američkoj saveznoj državi Wisconsin, Edward Flynn saopćio je da je afroameričkog mladića Sylvilla Smitha u noći sa subote na nedjelju ubio policajac, također Afroamerikanac, ali nije otkrio njegov identitet.

Ubistvo Smitha izazvalo je masovne proteste koji i dalje traju, a do sada je zapaljeno najmanje šest poslovnih kompleksa, uključujući i benzinsku pumpu u centru grada.

Protesti u Milwaukeeju nastavljeni su i sinoć. Grupa građana okupila se u centru grada kako bi iskazala nezadovoljstvo zbog nereda u gradu, a druga grupa se okupila u parku Sherman, gdje su, zajedno sa porodicom ubijenog Smitha, protestirali zbog ubistva.

"Bez pravde, nema ni mira", poručio je brat ubijenog Smitha i dodao da je 23-godišnji Smith ubijen samo zato što je nosio oružje za koje je imao urednu dokumentaciju i dozvole.

U jeku nereda gradski šerif David A. Clarke je obavio konsultacije sa guvernerom Scottom Walkerom i generalom Donaldom Dunbarom, te zatražio podršku američke nacionalne garde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije