Mickey, Minnie i Paja Patak prijavili policiji neprimjereno dodirivanje

Radiosarajevo.ba
Mickey, Minnie i Paja Patak prijavili policiji neprimjereno dodirivanje
Foto: Pixabay / Ilustracija

Tri članice Disney ekipe su se tokom ovog mjeseca požalile policiji zbog incidenata u tematskim parkovima u blizini Orlanda na Floridi.

Zaposlene koje u Disneyjevim zabavnim parkovima rade kao Mickey Mouse, Minnie Mouse i Paja Patak, podnijele su prijave policiji, optužujući turiste da su ih neprimjereno dodirivali.

Žena koja je nosila kostim Mickeya Mousea je rekla da ju je povrijedila jedna baka tapkajući je po glavi.

Žene koje glume Minnie Mouse i Paju Patka tvrde da su ih ljudi neprimjereno dodirivali.

Iz kancelarije šerifa okruga Orange, koja je istraživala sva tri incidenta, saopćeno je da su žene koje su nosile kostime Minnie Mouse i Paje Patka odlučile da ne podnose tužbe.

Policija je rekla ženi koja glumi Mickeyja Mausa da je incident bio pitanje građanskog prava, a ne krivičnog.

Do incidenata je došlo nakon što je čovjek star 51 godinu uhapšen u novembru pošto je zaposlena koja glumi Disney princezu rekla policiji da je uhvatio za grudi za vrijeme fotografisanja.

"Trebalo bi da se svi osjećaju sigurno na poslu i ohrabrujemo sve članove ekipe da prijave svaku neprijatnu situaciju", rekao je glasnogovornik Disneyja za BBC.

"Pružamo višestruke resurse kako bi zaštitili članove ekipe i njihovu dobrobit, uključujući i pripadnike policije na samoj lokaciji koji reaguju i dostupni su im ako je to potrebno."

Poslednja tri incidenta, o kojima je najprije pisala stranica Orlando Sentinel, dogodila su se tokom 3. i 4. decembra.

Prvi incident se desio 3. decembra, zbog čega je policija dobila poziv da dođe u restoran u tematskom parku Životinjskog carstva.

Žena stara šezdesetak godina je pitala da li može da poljubi Paju Patka tokom druženja sa maskotama, navodi se u policijskom izvještaju.

Radnica ispod kostima Paje Patka je pristala na poljubac, ali je žena zatim bez dozvole "nastavila da je dodiruje po grudima."

Kada je zaposlena probala da se skloni, žena ju je zgrabila, stavila ruke pod kostim i "mahnito joj dodirivala grudi preko brushaltera."

Članica Disney ekipe nije podigla tužbu, rekavši policiji da je "djelovalo da ta žena možda pati od demencije."

Ostatak teksta pročitajte na ovom linku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije