Michelle i Barack Obama ne kriju tugu zbog gubitka kućnog ljubimca

0
Radiosarajevo.ba
Michelle i Barack Obama ne kriju tugu zbog gubitka kućnog ljubimca
EPA / Porodica Obama sa psom

Bivši američki predsjednik Barack Obama žali zbog gubitka kućnog ljubimca, portugalskog vodenog psa imena Bo, koji je s prvom porodicom živio u Bijeloj kući gotovo svih osam godina predsjedništva.

Bivši predsjednik Obama se s puno ljubavi i biranim riječima oprostio od svog istinskog prijatelja i odanog saputnika, prenosi tportal.

"Više od deset godina Bo je bio konstantna, nježna prisutnost u našim životima, sretan što nas vidi u dobrim danima, lošim danima i onima između.

Podnosio je svu frku koja je nastala boravkom u Bijeloj kući, imao je prodoran lavež, ali nije grizao, volio je skakati u bazen ljeti, bio je divan s djecom, živio je za otpatke oko stola i imao je sjajnu dlaku. Bio je upravo ono što smo trebali i više nego što smo ikad očekivali. Strahovito će nam nedostajati', napisao je Obama.

Portugalski vodeni pas Bo imao je 12 godina, a kako je na na svom Instagram profilu otkrila Michelle Obama, umro je od raka.

O gubitku ljubimca dirljivo je na društvenim mrežama progovorila i Michelle Obama.

"Ovo poslijepodne bilo je teško za našu porodicu. Oprostili smo se od najboljeg prijatelja, našeg psa Bo, nakon borbe s rakom. Tokom kampanje 2008. godine obećali smo kćerkama da ćemo nakon izbora dobiti štene. U to je vrijeme Bo trebao biti pratitelj djevojčicama.

Nismo imali pojma koliko će on značiti svima nama. Bio je tamo kad su se djevojčice vraćale kući iz škole, pozdravljajući ih veselim mahanjem. Bio je tamo kad je Baracku i meni trebao odmor, ulazio je u naše urede kao da je on vlasnik tog mjesta, s lopticom čvrsto stegnutom u zubima.

Bio je tamo kad smo letjeli zrakoplovom Air Force One, kad je Papa došao u posjetu... A kad se naš život usporio, i onda je bio tamo, pomažući nam ispratiti djevojke na fakultet i prilagoditi se životu u praznom domu'.

"Svima u porodici će strašno nedostajati. Zahvalni smo što je živio tako radostan život prepun zagrljaja, zaigranosti i večeri provedenih ležeći na kauču. Također znamo da nismo bili jedini koji su se brinuli za Boa i zahvalni smo za svu ljubav koju ste mu pokazali tokom godina", dodala je bivša prva dama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije