Michael Moore poručio Putinu: Više nisi u KGB-u, idi u saunu, jaši konja...

9
Radiosarajevo.ba
Michael Moore poručio Putinu: Više nisi u KGB-u, idi u saunu, jaši konja...
Foto: Facebook-Michael Moore/EPA / Michael Moore-Vladimir Putin

Micharl Moore, američki pisac, redatelj i producent reagirao je na rusku invaziju na Ukrajinu te pozvao Vladimira Putina, predsjednika Rusije, da prestane s ratom.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Ah, Černobil. Jedan od najljepših sati Ukrajine kada je bila dio Sovjetskog Saveza. Lijepo je vidjeti kako Rusija ponovo pomaže. Naravno da bi Rusija trebala biti uznemirena ako Ukrajinu bude dio NATO-a.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Kao što bismo mi reagovali da je Sovjetski Savez učinio Meksiko ili Kanadu članom Varšavskog pakta. Ili da je Rusija pokušala da stavi nuklearne projektile na Kubu. Mi to ne bismo podneli!

Zaustavite sve ratove. Nigde nema američkih trupa. Putine - potražite mentalnu pomoć. Vaš narod je podnio najveću žrtvu u Drugom svjetskom ratu - 27 miliona mrtvih.

Ne bismo mogli da pobijedimo Hitlera bez vas. Mi u ovoj zemlji nikada nismo dovoljno priznali vašu patnju i gubitak. A onda hvala Bogu za briljantnog Gorbačova koji je okončao Hladni rat i prijetnju nuklearnog uništenja između nas. Više volim da danas razmišljam o svemu što je Rusija učinila za svijet.

Pa hajde da prestanemo. Zaboga, ovo je 21. vijek. To što radiš izgleda tako staro i čudno. Vi više niste u KGB-u. Skini majicu, idi sjedi u saunu, pa idi jaši konja. Ukrajina ne ulazi u NATO.

Narodu SAD je muka od rata i mi ćemo obuzdati našu vladu. Car je mrtav. Neće se vratiti. Šta bi Marks rekao o vašoj ljubavi prema novcu i kapitalizmu i oligarsima koji sponzoriše država?

Očekivano trajanje života prosječnog ruskog muškarca je između 62 i 68 godina. Fokusiraj se na to", poručio je Moore u objavi na Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije