Merkel potvrdila - kandidira se za četvrti mandat

Radiosarajevo.ba
Merkel potvrdila - kandidira se za četvrti mandat
Njemačka kancelarka Angela Merkel potvrdila je večeras da će se kandidirati za četvrti mandat na izborima 2017. godine, poručivši da je spremna i dalje da služi Njemačkoj.

"Ova odluka poslije 11 godina na funkciji sve je drugo sem trivijalnosti", poručila je Merkel na konferenciji za novinare.

"Spremna sam da i dalje služim Nemačkoj", istakla je ona, ocijenivši da će izbori 2017. godine biti teži nego ikad.

Ona je konferenciju za novinare održala poslije sastanka s partijskim kolegama u Hrišćansko-demokratskoj uniji u Berlinu, kojima je rekla da je spremna da vodi partiju na izborima sljedeće godine.

Ona se nalazi na čelu Njemačke od 2005. godine i smatra se najmoćnijim evropskim liderom.

Nedavno je izjavila da osjeća dužnost da služi zemlji i Evropi i time dodatno potakla spekulacije da će se ponovo kandidirati i na saveznim izborima 2017. godine.

"Želim da ispunim zadatak kao njemačka kancelarka, koji sa jedne strane podrazumijeva da služim narodu Njemačke, ali i uključuje rad na koheziji i uspjehu Evrope", rekla je nedavno Merkel upitana šta su njene kratkoročne, a šta dugoročne obaveze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije