Merkelova i Trump razgovarali: Da li će biti nastavka saradnje Njemačke i SAD

Fena
Merkelova i Trump razgovarali: Da li će biti nastavka saradnje Njemačke i SAD
Nakon što se malo stišala bura komentara i iznenađenja po završetku izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, novi predsjednik ove države, Donald Trump, počeo je razgovarati sa najvišim zvaničnicima iz cijelog svijeta.

Upravo tako je danas održan prvi razgovor između njemačke kancelarke, Angele Merkel i Donalda Trumpa, te su njih dvoje razgovarali telefonom o nastavku saradnje Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država, saopćeno je iz kabineta njemačke kancelarke.

Ovom prilikom nije navedeno koliko je tačno trajao razgovor, niti o čemu su njih dvoje razgovarali te kakav će odnos biti razvijen između ove dvije države, ali vjeruje se da pozitivan nastavak saradnje dvije države nije upitan.

Inače, kancelarka Merkel će se s odlazećim američkim predsjednikom Barackom Obamom sastati u utorak, kada će nastaviti pregovore o slobodnoj trgovini između dvije države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije