Njemačka / Merkel ponovo sjedeći slušala intoniranje himni u Berlinu

16. 07. 2019. u 13:59:00 Anadolija

Shares: 31

Nakon što je na tri ceremonije drhtala na pozornici, njemačka kancelarka Angela Merkel danas je drugi put sjedeći u stolici propratila intoniranje himni tokom službenog prijema moldavske premijerke Maije Sandu.

Merkel je danas u Berlinu primila moldavsku koleginicu Sundu, a oboje su intoniranje himni propratili sjedeći u stolicama na podijumu.

Merkel, koja će sutra proslaviti 65. rođendan, prvi put je sjedeći saslušala intoniranje nacionalnih himni u četvrtak kada je primila danskog kolegu Mettea Frederiksena.

Razlog za upotrebu stolica je drhtavica koju je njemačka kancelarka u proteklih nekoliko sedmica pretrpjela na tri događaja.

Merkel je prvu drhtavicu imala 18. juna tokom svečanog prijema ukrajinskog premijera Vladimira Zelenskiya. Deset dana kasnije Mekrel je imala sličan problem i tokom inauguracije njemačke ministrice odbrane Christine Lambrecht.

Drhtavica njemačke kancelarke se ponovila i u srijedu tokom prijema finskog kolege Anntija Rinnea. Slučaj je izazvao spekulacije u javnosti o njenom zdravstvenom stanju.

Merkel je izjavila da se dobro osjeća i da nema razloga za brigu za njeno zdravstveno stanje.

NEMA KOMENTARA