Silovao bliznakinju svoje djevojke pa se branio tvrdeći da je bio zbunjen

Radiosarajevo.ba
Silovao bliznakinju svoje djevojke pa se branio tvrdeći da je bio zbunjen
Foto: Pixabay / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj u tekstu)
Dvadesetčetvrogodišnji muškarac iz Melbourna osuđen je ovih dana zbog bizarnog krivičnog djela. koje je počinio prije nekoliko godina, kada je silovao bliznakinju svoje djevojke.

Za ovaj slučaj izrečena mu je kazna od četiri godine zatvora, iako se muškarac uporno pokušao odbraniti, govoreći da je krivično djelo počinio zabunom, zbog toga što je pomiješao dvije sestre, prenosi Daily Mail.

Kazao je i policiji kako je žrtva lažljivica, te da ga je prevarila, ali je sud usvojio svjedočenje prema kojem je 24-godišnjak žrtvi govorio da je oduvijek zamišljao seks s njom. Silovana djevojka tih dana izašla je iz duge veze, a kobnog dana bila je u kući kada je muškarac došao da bi s njom razgovarao.

Kasnije je počeo da skida odjeću s nje te ju je na kraju silovao.

Policiji je muškarac više puta rekao da je bio zbunjen jer žrtva i njegova tadašnja djevojka izgledaju identično, a tim se tvrdnjama branio i na sudu.

"To je bizarno izreći nakon što si sat vremena proveo s njom, razgovarajući o njenim problemima", rekao mu je sudija o njegovom svjedočenju.

Žrtva je navodno nekoliko puta pokušala počiniti samoubistvo, a udaljila se i od sestre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije