Kada neograničena moć uzme čovjeka: Živio je američki san, a tukao žene

Radiosarajevo.ba
Kada neograničena moć uzme čovjeka: Živio je američki san, a tukao žene
Životna priča Gurbaksha Chahala je tipična priča o američkom snu. Nekada je bio siromašni imigrant u siromašnoj četvrti grada San Jose u Kaliforniji.

Chahal se obogatio u 18 godini života, kada je prodao svoju startup kompaniju ClickAgent za 40 miliona dolara i kao tinejdžer se preselio u luksuzni apartman u San Franciscu.

Njegova inspirativna priča bila je tema jedne emisije na Oprah Winfrey show. No, kako su se redali Chahalovi uspjesi, tako su se redale i tužbe protiv njega.

On je 2013. godine snimljen kako udara šakama i nogama svoju djevojku 117 puta, a kasnije je, također, prijavljen da je pretukao još jednu djevojku. Nakon ova dva slučaja, on je ostao na čelu tehnoloških firmi, gdje je prema tvrdnjama zaposlenika, ljude kontinuirano nazivao idiotima i otpustio jednog radnika koji ga je pokušao spriječiti da pretuče još jednu ženu, piše The Daily Beast.

Otvorena su tri slučaja protiv njega, potom je Chahal optužen da je pogrešno navodio investitore, da je žene zapošljavao prema fizičkom izgledu, kao i prijetnje smrću koje je uputio jednom zaposleniku.

To ga nije zaustavilo da pokuša podići 100 miliona dolara s novom kripovalutom kao što je bitcoin uz odobrenje Paris Hilton.

"On je najveći lažov kojeg sam sreo u životu. Toliko vam mogu reći”, rekao je jedan bivši zaposlenik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije