Medvedev prijeti Americi?! "Božji gnijev možda dođe u vaš dom"

8
Radiosarajevo.ba
Medvedev prijeti Americi?! "Božji gnijev možda dođe u vaš dom"
Foto: EPA / Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev

Dmitrij Medvedev, bivši predsjednik Rusije i dugogodišnji saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina te aktualni dopredsjednik ruskog Sigurnosnog vijeća optužio je Sjedinjene Američke Države da "šire kaos i razaranje svijetom u svrhu 'prave demokracije'".

Medvedev je komentirao odluku SAD-a da podrži osnivanje međunarodnog suda koji bi procesuirao potencijalne ratne zločine u Ukrajini.

"Cijela američka historija od vremena pokoravanja domorodačkog indijanskog stanovništva predstavlja niz krvavih ratova. Je li iko odgovarao za te zločine? Koji je sud osudio more krvi koju je tamo prolio SAD?" rekao je.

Lijepe vijesti: Zabilježen nagli pad polena alergenih biljaka u zraku

Lijepe vijesti: Zabilježen nagli pad polena alergenih biljaka u zraku

Zelenski traži oružje od Zapada: "Šaljite moderne proturaketne sisteme"

Zelenski traži oružje od Zapada: "Šaljite moderne proturaketne sisteme"

Kaže da je osnivanje suda za ratne zločine pokušaj SAD-a da "presudi drugima a da ostane imun na bilo kakvo suđenje".

"SAD i njihove beskorisne marionete trebaju zapamtiti riječi Biblije: Ne sudite i nećete biti osuđeni", rekao je Medvedev i dodao da će inače "Božji gnjev jednog dana doći u njihov dom".

Medvedev je danas objavio poduži tekst na svom Telegram kanalu u kojem ismijava mogućnost da bilo ko iz Rusije završi na međunarodnom sudu zbog napada na Ukrajinu.

Citirajući vlastiti govor održan na međunarodnom pravnom forumu u Sankt-Peterburgu, Medvedev navodi: "Pokušaje stvaranja sudova za tzv. istragu ruskih operacija sam nazvao ludom. Ti prijedlozi nisu samo pravno ništavni. Ideja kažnjavanja zemlje koja ima najveći nuklearni arsenal je apsurd sam po sebi i potencijalno prijeti egzistenciji čovječanstva."

Latvija vraća obavezan vojni rok: Nemamo razloga vjerovati da će Rusija promijeniti svoje ponašanje

Latvija vraća obavezan vojni rok: Nemamo razloga vjerovati da će Rusija promijeniti svoje ponašanje

Medvedev se potom pita "ko je taj idiot" koji poziva na suđenje Rusiji te sam odgovara na vlastito pitanje - Sjedinjene Države. Potom navodi dug spisak vojnih intervencija SAD-a od kraja Drugog svjetskog rata.

"Vijetnam i Koreja, Jugoslavija i Irak, Afganistan i Sirija itekako su svjesni koliko katastrofalne mogu biti posljedice takvih invazija. Spisak je dug i stalno raste. Amerika je ubila više od 20 miliona ljudi u 37 zemalja od kraja Drugog svjetskog rata, prema studiji koju je objavio Global Research.

Razmislite o tome - više od 20 miliona! Autor tog članka, James A. Lucas, postavlja dobro pitanje: Koliko je napada poput onih od 11. septembra Amerika izvela u drugim zemljama: Odgovor je oko 10.000", piše Medvedev, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije