! / Među ubijenim u terorističkom napadu na Novom Zelandu su i djeca

16. 03. 2019. u 08:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Među poginulima u terorističkom napadu teroriste Brentona Tarranta na Novom Zelandu ima i djece, objavila je premijerka te države. 

"Postalo je jasno da su mete ovog groznog napada bila i djeca", rekla je Jacinda Ardern novinarima u Christchurchu, mjestu napada na dvije džamije u kojem je zasad poginulo najmanje 49 ljudi.

Terorista Brenton Tarrant se pojavio na sudu: Muškarac ga htio ubiti nožem

U napadu je povrijeđeno 39 ljudi, od kojih je 11 na intenzivnoj njezi, dodala je premijerka, istaknuvši kako i među njima ima djece. 

Pohvalila je hrabrost dvoje policajaca koji su svladali napadača koji je imao dvije puške u svom automobilu, naglasivši kako je jasno da je "imao namjeru nastaviti svoj napad".

Ardern je stigla u Christchurch i susrela se s preživjelima i porodicama  žrtava, poručivši kako prenosi poruke ljubavi i podrške u ime novozelandskog naroda,javlja Hina.

"Novi Zeland je ujedinjen u tuzi", kazala je. 

Dodala je da će policija štititi džamije na Novom Zelandu dok se ne pokaže da je opasnost prošla. 

Napadač je ranije u subotu šutio pri čitanju optužbe.

"Činio se vrlo smirenim i mnogo je vremena posmatrao medije i odvjetnike", prenosi novinarka Radija New Zealand Annekke Smith o 28-godišnjem Australcu i otkriva kako nije tražio jamčevinu ili da mu se krije ime. 

Više informacija o terorističkom napadu na Novom Zelandu možete čitati OVDJE.

NEMA KOMENTARA