Pandemija / Masovni protesti u Francuskoj zbog uvođenja obavezne vakcinacije

11. 09. 2021. u 20:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Širom Francuske i danas su organizirani masovni protesti zbog uvođenja obavezne anticovid vakcinacije za neka zanimanja, kao i generalno protesti politike koju vlada te zemlje u okviru borbe protiv pandemije COVID-19.

Francuska je uvela obaveznu vakcinaciju za uposlenike zdravstvenih ustanova, domova za njegu i vatrogasce i ta mjera na snagu stupa 15. septembra, piše Anadolija.

Danas su protivnici obavezne vakcinacije održali devete proteste koji su organizirani na blizu 200 lokaliteta širom Francuske.

Centralni skup u Parizu održan je na Wagram trgu, a policija je blokirala to područje i nije dozvolila ljudima iz metroa da dođu na taj plato.

Demonstranti su namjeravali doći i ispred Ustavnog vijeća, ali je došlo do sukoba sa policijom koja je upotrijebila suzavce.

Policija je izrekla novčane kazne brojnim demonstrantima zbog pokušaja izazivanja gužve i nereda, a privedeno je i nekoliko novinara koji su nosili gasne maske.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)