Marokanska mornarica za deset dana spasila više od 500 migranata

0
AA
Marokanska mornarica za deset dana spasila više od 500 migranata
FOTO: Twitter / Migranti / Ilustracija

Kraljevska marokanska mornarica u četvrtak 20. aprila, saopštila je da je spasila više od 500 migranata iz više zemalja koji su se uputili ka Evropi preko Španije.

U saopštenju koje je prenijela državna novinska agencija MAP, Kraljevska mornarica je navela da su 552 migranta, uglavnom iz subsaharskih zemalja, spašena u periodu od 

do 18. aprila.

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

U saopštenju se navodi da su se migranti služili opasnim metodama da pređu u Evropu, uključujući improvizovane čamce, kajake, jet-skije, a bilo je i onih koji su plivali.

Dodaje se da su jedinice obalske straže mornarice pružile migrantima potrebnu prvu pomoć i da su potom predati Kraljevskoj žandarmeriji radi obavljanja uobičajenih administrativnih procedura.

Godinama su sjevernoafričke zemlje poput Tunisa, Alžira, Libije, Mauritanije i Maroka rute preko kojih migranti, uglavnom iz podsaharske Afrike, pokušavaju da dođu do Evrope u potrazi za boljim životom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije