Manekenka koja je krasila naslovnicu Voguea počinila samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Manekenka koja je krasila naslovnicu Voguea počinila samoubistvo
Manekenka i studentica medicine s Maldiva koja je krasila naslovnicu Voguea te čak za svoj izgled dobila pohvale od predsjednika države, počinila je samoubistvo u studentskom domu u Bangladešu.

Raudha Athif (21) bila je studentica druge godine medicine na univerzitetu Islami Bank Medical u gradu Rajshahi u Bangladešu, prenosi Daily Mail.

Tijelo su pronašle njene kolegice u sobi, a policija poslala na obdukciju.

Domar ženskog hostela rekao je kako je manekenka uvijek izgledala sretno.

"Teško je vjerovati da bi počinila samoubistvo", rekao je.

"Bio sam u svojoj sobi. Odjednom, čuo sam vrisak studentica. Vrata su bila zaključana iznutra, a studenti su provalili u sobu te je pronašli mrtvu."

"Sumnjamo na samoubistvo. Međutim, ne možemo dati konačan zaključak dok ne dobijemo rezultate obdukcije", rekao je Zillur Rahman, zadužen za slučaj.

Proslavila se nakon fotografije nazvane "Djevojka s Maldiva s aqua plavim očima", za koju je riječi hvale imao i predsjednik Maldiva na društvenim mrežama.

Zbog te je fotografije postala internet senzacija 2014, a prošle godine u oktobru krasila je i naslovnicu indijskog Voguea. 

"Manekenstvo mi je hobi, a ne karijera. Zato učim da postanem doktorica", rekla je tad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije