Djevojčica (12) preminula zbog dezodoransa

Radiosarajevo.ba
Djevojčica (12) preminula zbog dezodoransa
/ Park u kojem je djevojčica preminula
Paige Daughtry, 12-godišnja djevojčica iz Velike Britanije, umrla je nakon što je udahnula isparenja iz dezodoransa.

Paige je, kako je otkrila istraga, bila previše opterećena svojom ličnom higijenom, zbog čega je više puta dnevno prskala velike količine dezodoransa. Isto je radila i tokom porodičnog odmora u maloj kamp kućici u Fleetwoodu, gdje je porodica odlazila svake godine.

Paige je ostala je sama svega 10 ili 15 minuta, kaže njena mama, koliko je njoj i njenom suprugu bilo potrebno da siđu na plažu i naprave nekoliko fotografija. Upravo mama je ta koja ju je pronašla bez svijesti na krevetu sobe. Djevojčica je odmah prebačena u bolnicu, ali je uprkos naporima ljekara da je ožive, dva sata kasnije preminula.

"Provodila je sate i sate u svojoj sobi i prskala se dezodoransom, kao da već nije lijepo mirisala. Često je to radila u malim sobama, a ja sam joj govorila da prestane. Pretpostavljam da je korištenje dezodoransa nešto što svaka 12-godišnjakinja radi, ali je pretjerivala u tome", rekla je njena majka britanskim medijima, javlja Blic.rs.

Forenzički patolog doktor Jonathan Metcalfe potvrdio je da je uzrok smrti inhalacija štetenih supstanci.

Doktori kažu da je nesretna djevojčica udahnula butan i izobutan koji su narušili njen srčani ritam, ali da ne postoje dokazi "hronične upotrebe ovih supstanci".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije