Maloljetnik naoružan do zuba pucao u školi: 8 osoba povrijeđeno

Fena
Maloljetnik naoružan do zuba pucao u školi: 8 osoba povrijeđeno
U pucnjavi u srednjoj školi u gradu Grasse, na jugu Francuske, povrijeđeno je najmanje osam osoba, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi France 24.

Prema saopćenju gradske vijećnice grada Grasse, "dva učenika su otvorila vatru na direktora".

Sedamnaestogodišnji učenik koji je uhapšen je bio naoružan puškom, dva pištolja i dvije bombe, izjavio je policijski izvor, dodajući da za sada ova osoba nije od ranije poznata policiji.

"Jedan od dva učenika je uhapšen, dok je drugi pobjegao. Nastala je panika i učenici su bježali u susjedni supermarket", rekao je drugi policijski izvor.

Još jedan izvor iz policije je naveo kako još uvijek nije moguće potvrditi postojanje drugog napadača.

"Ostali učenici su zamoljeni da ostanu u školi i ne paničare", kazali su lokalni zvaničnici.

Lokalne hitne službe na Twitteru su savjetovale stanovnike da ostanu u domovima. Vlasti su također koristile i mobilnu aplikaciju kako bi upozorile na mogući "teroristički" napad.

Sve škole u ovom gradu su zatvorene, saopćili su nadležni organi za obrazovanje.

Ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazaneuve prekinuo je posjetu departmanu Somme u sjevernoj Francuskoj zbog pucnjave u Grasseu te zbog današnje eksplozije pisma bombe u uredima Međunarodnog monetarnog fonda u Parizu u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije