Majke Srebrenice u New Yorku sa generalnim sekretarom UN-a

AA
Majke Srebrenice u New Yorku sa generalnim sekretarom UN-a
Foto: AA / Sastanak u New Yorku

U utorak u prijepodnevnim satima u Ujedinjenim nacijama na East Riveru, generalni sekratar Ujedinjenih nacija António Guterres održao je sastanak s delegacijom iz Bosne i Hercegovine, koju su činili Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa”, Kada Hotić, potpredsjednica Udruženja “Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa” i Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida u Bosni i Hercegovini.

Guterres je tom prilikom istakao da se po pitanju presuda međunarodnih sudova u Haagu ništa neće bitno mijenjati.

Ujedno, Guterres je dao punu podršku majkama Srebrenice, obećavši im da će na 25. godišnjicu od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici nastojati posjetiti Memorijalni centar žrtava genocida u Potočarima.

Delegacija iz BiH će se potom sastati s Pramilom Patten, specijalnom predstavnicom Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za seksualno nasilje u sukobu, a nakon toga s Nicolasom Gerardom, specijalnim predstavnikom Generalnog sekretara UN-a za djecu i oružani sukob.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije