Majka zaboravila sina u vrućem automobilu i otišla na posao: Mališan je umro

0
Radiosarajevo.ba
Majka zaboravila sina u vrućem automobilu i otišla na posao: Mališan je umro
Foto: Printscreen / Niko nije primetio da je Everet još uvijek bio u automobilu

Paul Jenkins, gradonačelnik Bancrofta, potvrdio je da je 23-mjesečni Everett Smith umro prošlog četvrtka nakon što je ostavljen u autu ispred srednje škole North Hastings u kojoj je njegova majka predavala.

"To je tragična i nedokučiva nesreća", rekao je Dženkins.

Prema riječima gradonačelnika, majka je namjeravala ostaviti sina u vrtić prije nego što je prošlog četvrtka krenula na posao kao profesor u srednjoj školi.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet/drama-u-americi-voz-sa-243-putnika-nakon-sudara-iskocio-iz-sina-ima-povrijedenih/461546[/related]

"To je imalo ogroman uticaj na zajednicu", rekao je Dženkins koji je dugogodišnji prijatelj porodice te dodao:

Svako ko je roditelj ili baka i djed ili bilo ko u tom smislu može razumjeti koliko je ovo srceparajuće.

Jenkins kaže da niko nije primetio da je Everet još uvijek bio u automobilu parkiranom na školskom parkingu na Mok Roudu do kraja školskog dana, oko 15.45 sati. Veći dio južnog Ontarija je tog dana bio pod upozorenjem na vrućinu, s temperaturama do tridesetak stepeni.

OPP je u novom saopćenju prošle sedmice rekao da je dijete prevezeno u bolnicu vozilom hitne pomoći i da je ubrzo nakon toga proglašeno mrtvim.

Istraga je u toku i uključuje OPP Bancroft Criminal Unit i Službe za forenzičku identifikaciju OPP-a, pod rukovodstvom OPP-a za krivične istrage (CIB).

Dženkins kaže da su roditelji djeteta - Dianna i Jason Smith - u partnerstvu sa North Hastings Children's Services, pokrenuli Everett Smith Memorial Fund.

Poruka roditelja glasi:

"Jedan pogled na njegov zarazni osmijeh i vaše brige bi se istopile. Znali smo da njegov osmijeh treba da promjeni svijet! Nažalost, Everett više nije s nama, ali znamo da bi želio da nastavi činiti najbolje za svoje prijatelje dok pijucka mlijeko i traži još preljeva na tostu."

Bancroft se nalazi 100 kilometara sjeverno od Peterborougha, piše Global news.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije