Majka monstrum: Ubila dvojicu sinova, a planirala i još četvero djece

Radiosarajevo.ba
Majka monstrum: Ubila dvojicu sinova, a planirala i još četvero djece
Foto: Mirror / Sarah, Blake i Tristan Barrass

Čitavih 20 minuta koliko je trajalo njezino saslušanje 34-godišnja Sarah Barrass iz Sheffielda (Engleska) plakala je pred sudom dok je govorila kako je ubila svoje sinove, 14-godišnjeg Blakea i 13-godišnjeg Tristana.

Priznala je da je zločin počinila zajedno s članom porodice Brandonom Machinom koji se također pred sudom izjasnio krivim za ubistvo dvoje tinejdžera i zavjeru za ubistvo još četvero djece Sarah Barrass, piše The Guardian.

I dok je majka plakala bez prestanka, njezin partner u zločinu nije pokazivao nikakve emocije.

Ova bi 34-godišnjakinja mogla provesti u zatvoru ostatak svog života.

Sudija Jeremy Richardson kazao je paru da će konačna presuda biti izrečena 12. novembra.

"Nijedna moja riječ nikad neće moći u potpunosti iskazati veličinu i težinu zločina kojeg ste vas dvoje učinili, zločin koji ste počinili govori sam za sebe. Ubistvo dvoje djece i pokušaj ubistva četvero djece. Ponavljam, ti zločini govore sami za sebe. Vjerujem da ćete biti osuđeni na nekoliko doživotnih robija", poručio je sudija.

Policija nikada nije objavila uzrok smrti dvojice dječaka, a na sudu je rečeno da su sva preživjela djeca mlađa od 13 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije