Majka monstrum: Ostavila novorođenče u kontejneru, snimila je kamera

Radiosarajevo.ba
Majka monstrum: Ostavila novorođenče u kontejneru, snimila je kamera
Foto: Screenshot / Žena (29) s Tajlanda ostavila je novorođenče u kontejneru

Žena (29) s Tajlanda ostavila je novorođenče u kontejneru i odvezla se dalje s motociklom, prenosi 24sata.hr.

Naime, 29-godišnjakinja, koju lokalni mediji nazivaju “Waraporn”, rodila je dijete u srijedu u svom stanu u mjestu Samut Prakan. Potom se odlučila riješiti djeteta, piše Daily Mail.

Nadzorne kamere snimile su je kako se dovezla do kontejnera motociklom, zajedno s još jednim djetetom. Novorođenu bebu je zamotala u pokrivač i ostavila je u vreći kraj smeća.

Brzo se odvezla dalje, a prolaznici nisu primijetili ništa čudno. Par sati nakon, smetlar je uočio bebu i odmah pozvao sve službe. Hitna služba je odvela bebu u bolnicu iz koje javljaju da je dijete u dobrom stanju.

Policija je počela istraživati slučaj, a istraga ih je dovela do majka djeteta koju su pronašli u teškom fizičkom stanju. Odveli su ženu u bolnicu zbog jakog krvarenja nakon poroda. Policiji je sve priznala.



Rekla je kako ima četvero djece i kako ne može priuštiti i peto. S obzirom da nije imala dovoljno novca za hranu, kako kaže, ostavila je dijete u nadi da će ga neko pronaći i uzeti.

“Moj muž je vozač. Zarađuje samo 250-318 dolara mjesečno i to nije dovoljno za veliku porodicu”, kaže Waraporn.

Dodaje da nije htjela ubiti bebu.

“Rodila sam ga u toaletu i sama odrezala pupčanu vrpcu. Nisam ga htjela ubiti. Ostavila sam ga tamo u nadi da će ga netko pronaći tko se može brinuti o njemu. Bilo me strah da me netko ne vidi pa sam brzo pobjegla s mjesta. Žao mi je zbog toga što sam učinila”, pojasnila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije